Elinkeinoelämä

Juankosken teollinen historia alkaa jo vuodesta 1746 ja teollinen toiminta jatkuu edelleen. Alueella toimii sekä Valmet Technologiesin viiratehdas, että Premium Boardin kartonkitehdas tosin vain pinnoituslinjan osalta.

Tällä hetkellä Juankosken elinkeinorakenne painottuu kuitenkin palveluihin, jotka kattavat yli puolet alueen toiminnasta. Alkutuotannon osuuskin on lähes 20 prosenttia. Alue on valtakunnallisestikin mitattuna merkittävä maidon ja naudanlihan tuottaja. Alueen suurimpia työnantajia ovat Valmetin lisäksi Kuopion kaupunki, ESV Urakointi sekä Kuljetusliike Ajorahti A-K. Työpaikkaomavaraisuus oli vuonna 2016 noin 65 prosenttia.

Yritykset

Juankosken alueella toimii yli kaksisataa yritystä, joiden toimialat vaihtelevat hyvinvointipalveluista konepajatoimintaan. Yleisimpiä toimialoja ovat auto- ja kuljetuspalvelut sekä rakennus-, saneeraus- ja kiinteistönhoitopalvelut. Myös puunkorjuu-, puupakkaus- ja puusepänteollisuusyrityksiä on useita. Vähittäis- ja erityiskauppa sekä hyvinvointipalvelut työllistävät eniten.

Maanviljely sekä marja- ja puutarhatuotteiden viljely on myös laajaa.

Yrityshaku >>

Ylhäällä