Ulkoilu ja liikunta

Juankoskella on monenlaisia mahdollisuuksia sekä luonnossa liikkumiseen että kesä- ja talvilajien harrastamiseen.

Juankosken urheilualueella sijaitsee Juankosken nurmikenttä sekä tenniskenttä osoitteessa Kisapolku. Sorakenttiä on useita: Juankosken koulun kenttä, Muuruveden koulun pallokenttä Kunnantalontiellä sekä Muuruveden urheilukenttä Kaartotiellä. Juankosken Pyrkivän ylläpitämä tekonurmikenttä löytyy Opintieltä Junakosken keskustasta.

Jääkiekkokaukalot: Säyneisten jääkiekkokaukalo, Lintutie, Muuruveden jääkiekkokaukalo, Kunnantalontie ja Juankosken jääkiekkokaukalo, Opintie

Uimarannat: Juankoskella on kaksi kunnan ylläpitämää uimarantaa, joista toinen on Juanlammella ja toinen Pikonnimessä. Säyneisten uimaranta sijaitseen Ruukinrannassa ja Muuruveden Kumpuniemessä.

Juankoskella on keskellä kaupunkia järvenrannalla sijaitseva 18 väyläinen frisbeegolfrata. Sen lähtö löytyy Tehtaankirkontieltä.

Laavupaikat palvelevat sekä veneilijöitä että retkeilijöitä. Ne sijaitsevat Muuruveden Matikkasalmessa ja Lastukoskella.

Vaellusreitit sijaitsevat Pisan luonnonsuojelualueella. Kartta löytyy täältä >>

Venepaikkoja on asukkaiden käytössä Juankosken alueella laajasti. Paikan saa varattua Juankosken virastotalon asiakaspalvelusta.

Ohjattu liikunta

Juankoskella toimii liikunnanohjaaja, joka järjestää ohjattuja liikuntatilaisuuksia lapsille- ja nuorille, työikäisille, ikääntyville sekä erityisryhmille. Tilaisuuksista ilmoitetaan erikseen kirjaston ja virastotalon mainoksissa sekä liikuntajärjestöjen kautta. Kesällä on lapsille järjestetty vesipeuhulat Västinniemessä, Juanlammella ja Ruukinrannassa.

Ikäihmisille on tarjolla vesijumppa-, tuolijumppa-, voima­tasapaino- sekä salijumpparyhmiä. Työikäisille tarjotaan maksutonta Menox-liikuntaneuvontaa, jonka voi varata ohjaajalta. Kansalaisopisto järjestää syksyisin ja keväisin maksullisia liikuntakursseja eri ikäryhmille.

 

Ylhäällä